Cum îți decorezi casa de Crăciun? 3 idei simple

Sursa: FreePik

Decorarea locuinței cu ocazia sărbătorilor de iarnă poate fi o activitate plăcută pentru întreaga familie! Cu siguranță această îndeletnicire stârnește creativitatea fiecărui participant, ceea ce o face cu atât mai distractivă. Află din articolul nostru cum îți poți decora casa de Crăciun într-un mod simplu și eficient. 

Idei pentru decorarea casei de Crăciun

Înainte de orice, este nevoie să achiziționezi decorațiuni speciale pentru Crăciun sub forma luminițelor, globulețelor și a betelii pentru brad. Dacă vrei ca această alegere să fie mai ușoară, stabilește de la bun început o paletă cromatică pe care o vei urma. Cele mai populare combinații de culori pentru sărbători sunt alb și auriu sau albastru și argintiu. Iată ce îți propunem:

  1. Iluminează ferestrele

  Pentru a transmite spiritul sărbătorilor de iarnă și vecinilor tăi, poți aplica decorațiuni luminoase în jurul tuturor ferestrelor din locuință. Astfel, casa ta va străluci și în miez de noapte, amintind tuturor de magia lui Moș Crăciun. Nu este deloc greu să faci acest lucru și nici nu îți va lua foarte mult timp! 

  Dacă nu vrei să folosești o instalație cu LED-uri precum cea pentru brad, optează pentru ghirlande în formă de fulgi de zăpadă sau alte elemente specifice acestei perioade. Astfel, nu vei mai fi nevoit să bagi instalația în priză, ci te vei putea folosi de încărcarea pe bază de baterii a ghirlandei. 

   2. Plasează statuete afară

   Dacă locuiești la casă, un Moș Crăciun, câțiva spiriduși sau un ren năstrușnic vor arăta grozav expuși lângă ușa de la intrare. În cazul în care stai la bloc, profită de balcon și expune măcar o statuetă simpatică pentru a saluta din depărtare fiecare trecător. 

   Cu siguranță o asemenea priveliște va aduce zâmbetul pe buzele oricărei persoane care trece pe lângă locuință, iar tu vei reuși astfel să inviți energia pozitivă și magia sărbătorilor în casa ta! Copiii cu siguranță vor fi încântați să îl vadă pe Moș Crăciun pretutindeni, iar acest mic gest poate însenina ziua grea a unui necunoscut. 

    3. Brazi artificiali în miniatură

    Pe lângă bradul clasic de Crăciun, îți poți decora locuința cu ajutorul brăduleților de mici dimensiuni pe care să îi așezi strategic în diferite locuri din casă. Dacă îți dorești un produs atât plăcut din punct de vedere estetic, cât și practic, îți recomandăm un brad decorativ cu LED-uri, care să îi lumineze calea lui Moș Crăciun înspre familia ta. 

    De asemenea, brazii artificiali nu lasă la fel de multe urme precum cei naturali și, dacă îți e dor de mirosul natural al pădurii, poți aplica asupra lor un odorizant de cameră cu aceeași aromă specifică. Astfel de decorațiuni vor lăsa impresia că întreaga ta locuință este cuprinsă de spiritul Crăciunului, iar vestea bună este că o lampă în formă de brad poate fi folosită pe tot parcursul anului!  

    Sperăm că recomandările noastre te vor inspira să îți decorezi casa într-un mod simplu și îmbietor! Cu siguranță fiecare invitat pe care îl vei avea în această perioadă va admira micile decorațiuni pe care le-ai expus.