Cum alegi canapeaua potrivită?

Alegerea unei canapele noi înseamnă adesea să cauți un produs care să îți ofere confort și utilitate și în care să te poți bucura de cele mai relaxante momente. Dacă vrei să cumperi o canapea nouă  pentru locuința ta, iată care sunt detaliile pe care ar trebui să le ai în vedere astfel încât produsul ales să te bucure pe deplin. 

Alege canapeaua în funcție de stilul camerei tale

Stilul camerei este important în acest demers deoarece vei vedea că există numeroase tipuri și modele de canapele din care poți alege. Dacă ai nevoie de inspirație, poți să cauți canapelele disponibile pe Tamos și să alegi exact modelul potrivit dorințelor tale.

Gama de produse este foarte amplă, aici fiind disponibile modele de canapele din piele ecologică sau tapițate cu stofă, cu sau fără spații de depozitare, extensibile sau simple. Fiecare dintre aceste caracteristici te poate ajuta să te bucuri de un produs care îți satisface toate cerințele atât din punct de vedere al confortului cât și al aspectului.

Pentru a respecta stilul camerei, ar trebui să știi că o canapea din piele ecologică se va potrivi cel mai bine în contextul unei amenajări specifice stilului clasic și elegant. La rândul ei, o canapea tapițată poate acoperi cerințele stilului scandinav sau minimalist. Practic, ar trebui să acorzi toată atenția necesară aspectelor care țin de stil, de formă și de culoare, pentru a le putea integra cât mai bine în imaginea de ansamblu a casei tale.

Alege canapeaua în funcție de dimensiunile camerei

O canapea poate fi aleasă în funcție de dimensiunile sale, pentru că vei vedea că există o multitudine de modele cu două sau trei locuri. Dacă este important pentru tine să beneficiezi de și mai mult spațiu, atunci un colțar extensibil poate fi o alegere potrivită. Va trebui să măsori suprafața camerei și, de asemenea, să ai în vedere și amenajarea finală dorită ca să îți dai seama ce anume se potrivește.

Alege canapeaua în funcție de culoare

O canapea nu este doar o zonă în care te poți relaxa după zilele de muncă, ci și un articol decorativ în sine. Culoarea aleasă contează în cadrul amenajării deoarece canapeaua este un element de mobilier cu o pondere mare ca suprafață, ce poate influența aspectul camerei.

Alege, așadar, o canapea deschisă la culoare, dacă livingul tău este de dimensiuni mici, pentru că nuanțele deschise tind să lumineze spațiul, făcându-l să pară mai mare. Poți folosi și culori închise în spațiile mici, însă este recomandat să ceri părerea unui specialist în design interior. Acesta te va ajuta să alegi canapeaua care să se potrivească în astfel de spații. 

Firește, poți opta pentru culori deschise și în cazul spațiilor ample, sau te poți juca frumos cu paleta de nuanțe, încercând să construiești o amenajare deosebită din punct de vedere vizual bazându-te pe îmbinarea culorilor.

Alege canapeaua în funcție de formă

Forma unei canapele este importantă mai mult la nivel stilistic, pentru că acest aspect este dependent de amenajarea aleasă pentru camerei. Optează pentru o formă ușor rotunjită pentru a crea un efect special al unei locuințe primitoare sau alege o canapea cu margini și muchii drepte, dacă stilul scandinav îți este pe plac. 

O canapea potrivită va aduce un plus de frumusețe locuinței tale, indiferent de camera în care decizi să o amplasezi. Alege conform cerințelor tale de confort și estetică, dar și în funcție de funcționalitatea pe care ți-o poate oferi canapeaua potrivită. Astfel, locuința ta se va bucura de toate avantajele pe care acest corp de mobilier le oferă.