Circul ca formă de terapeutică: beneficiile psihologice ale participării la circ

Agitația cotidiană, responsabilitățile profesionale și presiunea de a ține pasul cu ceilalți au repercusiuni evidente asupra psihicului. Nici expunerea constantă la mediul online nu are efecte benefice psihologice, ba din contră, accentuează starea de nesiguranță, dar și dorința de izolare.

Și tu le resimți în fiecare zi? Mulți ar zice că nu există remediu rapid asupra stresului și anxietății. Însă, mersul la circ reprezintă una dintre cele mai bune soluții pe care le poți lua în considerare. Participarea la spectacole de circ devine un prilej nemaipomenit de a ieși din cotidian, dar și a de a reduce emoțiile negative.

Mai multe despre circul ca formă de terapie, dar și câteva recomandări de reprezentații poți descoperi în rândurile de mai jos.

De ce circul este considerat o forma de terapie

Experiențele autentice au devenit foarte importante, mai ales în contextul dezvoltării tehnologice și implicit a platformelor online. Nimic nu se compară cu un spectacol de comedie, care aduce pe scenă artiști de circ talentați și efecte sonore inedite. Circul devine, așadar, una dintre cele mai recomandate modalități de petrecere a timpului liber, dar și de reîncărcare a bateriilor. Iată de ce:

●Râsul provocat de clovni, aplauzele adresate artiștilor și sentimentul de admirație pentru abilitățile lor pot contribui la îmbunătățirea stării de spirit. Sala plină de spectatori emană  o energie aparte, un sentiment de apartenență, ceea ce duce inevitabil la creșterea nivelului de optimism.

●Spectacolele de circ pot demonstra copiilor și adulților că este posibil să realizezi lucruri uimitoare prin perseverență, muncă grea și dedicare. În general, artiștii de circ lucrează neîntrerupt, ceea ce îi poate inspira pe ceilalți să fie mai încrezători în forțele proprii și să își depășească limitele.

●Reprezentațiile artistice îmbină arta, profesionalismul și curajul în cea mai frumoasă formă. Muzica vine în completarea atmosferei, iar mișcările precise ale artiștilor nu fac decât să-ți sporească imaginația. Decorul și lumina unor numere artistice circ te vor transfera într-un univers fantastic.

Exemple de programe de circ terapeutic și beneficiile lor

Pentru a exemplifica mai bine efectele terapeutice ale circului, iată câteva spectacole care te vor ajuta să ieși din cotidian:

●Duo Straps – Un dans acrobatic la înălțime care îmbină precizia la cel mai înalt nivel cu grația și eleganța artiștilor. Mișcările sunt executate pe ritm de muzică, iar efectele luminoase vin în completarea atmosferei. Vei trăi în mod sigur o experiență de neuitat, care te va ajuta să uiți, măcar pentru puțin, de problemele zilnice.

●Aerial Hoop – Artiștii își folosesc abilitățile pentru a face acrobații uimitoare în jurul și în interiorul unui cerc metalic suspendat. Numere de contorsionism executate îți vor oferi curajul de care ai nevoie pentru a depăși orice limită. Fiecare spectacol vine cu o poveste inedită, una care stârnește emoție, curiozitate și bucurie.

●Spectacol de comedie – La circ vei experimenta o varietate de stiluri comice, dar și momente interactive, care nu se compară cu un show online. Comedianții fac sesiuni de improvizație și sunt atenți la nevoile publicului. De asemenea, numerele artistice pregătite în detaliu vor stârni hohote de râs.

Dacă vrei să încerci o altă modalitate de petrecere a timpului liber, nu ezita să achiziționezi bilete circ. Pe lângă efectele detensionante, spectacolele de circ îți oferă ocazia de a te conecta mai mult cu prietenii și familia. Majoritatea reprezentațiilor artistice sunt gândite special pentru a se plia pe toate gusturile și preferințele. Așadar, poți merge alături de copii, vârstnici sau gașca preferată de prieteni. Cu siguranță vă veți distra de minune.

Alege să ieși din cotidian și să te delectezi cu o experiență de neuitat la circ!