3 avantaje ale unui aparat de aer conditionat conectat la WiFi

Daca esti un adevarat fan al caselor smart, in care toate aparatele comunica intre ele si astfel iti fac viata mai usoara, cu siguranta ai auzit deja despre aparatele de aer conditionat ce pot fi conectate la WiFi. In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva dintre avantajele pe care o astfel de achizitie ti le poate aduce. 

Apropo, daca nu ai cumparat un aparat de aer conditionat de ultima generatie, adica unul care sa aiba functia WiFi inclusa, ai posibilitatea de a te bucura de aceasta optiune prin cumpararea unui adaptor care se va potrivi cu o serie de modele. De exemplu, gasesti foarte usor accesorii pentru aer conditionat de la Daikin gata pentru a fi instalate si folosite in cel mai scurt timp! 

Poti controla aparatul de la distanta

Asa-i ca e neplacut sa ajungi acasa de la birou, cu apele curgand pe tine, si sa te trezesti ca in casa este la fel de cald sau mai rau? Ei bine, daca ai un aparat de aer conditionat conectat cu propriul telefon prin WiFi, nu te vei mai lovi de astfel de probleme. 

Tot ce trebuie sa faci este sa pornesti aparatul inca din momentul in care iesi pe usa biroului sau cand te urci in masina. Cand vei ajunge acasa vei descoperi temperatura perfecta. La fel, daca pleci in vacanta poti mentine o temperatura constanta in locuinta, asta daca locatarii ramasi acasa nu se pricep la folosirea aparatului. 

Poti monitoriza functionarea aparatului 

Nu ti-ar placea sa te bucuri de vacanta si cand te intorci acasa sa constati cu tristete ca aparatul s-a defectat, nu-i asa? Cu ajutorul aplicatiei speciale de pe telefon sau tableta sau chiar PC si laptop, poti preveni astfel de situatii.

Vei avea acces constant la detalii despre starea aparatului tau, dar si grafice care sa-ti indice consumul de energie. In plus, de fiecare data cand o defectiune este sesizata, tu vei primi o notificare. In acest mod poti chema din timp echipa de specialisti care sa-ti repare aparatul. 

Poti economisi bani, dar si timp 

Asa cum spuneam si mai sus, gratie aplicatiei vei primi constant grafice legate de consumul de energie al aparatului. In plus, vei putea controla direct o sumedenie de functii, de pilda cele care stabilesc modul de functionare sau temperatura. Si da, vei putea programa temperatura dorita, dar si modul de operare. 

Practic, vei putea seta pe telefon un numar de actiuni zilnice pentru o perioada de pana la 7 zile. Poti chiar sa conectezi aparatul la alte solutii de la terti furnizori prin sistemul IFFT ( Daca asta atunci asta). Cu alte cuvinte, aparatul tau poate detecta conditia (daca tu iesi din birou) si poate seta solutia (se activeaza functia de racire) doar cand este nevoie. 

Nu in ultimul rand, beneficiezi si de control zonal, ceea ce inseamna ca poti programa si controla mai multe unitati cu ajutorul aceleiasi aplicatii. Deci nu trebuie sa mergi dintr-o camera in alta pentru a programa individual fiecare unitate. 

Daca vei alege varianta unui adaptor, ai doar grija ca acesta sa fie compatibil cu modelul de aparat de aer conditionat achizitionat! 

Sursa foto: https://www.pexels.com